martes, 16 de abril de 2013

LLISTAT D’EXPERIÈNCIES DE 0-3




1.-PODER ANAR A BEURE AIGÜA


Aquesta ha estat del llistat d’experiències la més m’ha cridat l’atenció, ja que estem acostumats que siguin els grans que els ofereixin l’aigua als infants perquè beguin. 


Trobo que és molt interessant tenir un espai on els infants de manera autònoma puguin anar a beure aigua, d’aquesta manera es fomenta l’autonomia d’aquests, aprenen a tenir cura de les coses, satisfan la seva necessitat on l’adult els hi transmet confiança.


A més amb aquesta pràctica podem observar un aprenentatge constructivista, ja que per una banda és el docent l’encarregat de preparar l’espai per donar resposta a la necessitat que té l’infant, i per l’altra, ens mostra uns nens capaços de construir el seu propi aprenentatge per poder beure.




2.-TREBALL EN EQUIP


Penso que tant a les escoles com a les escoletes hi ha que fomentar el treball en equip, ja que als nens i sobretot amb aquestes edats els hi costa compartir les coses amb els seus companys, per això és molt important que es creïn activitats o tasques on els nens tinguin que col·laborar amb la resta.


Amb aquestes fotografies que ens mostra l’experiència, he arribat a la conclusió que molts de cops quan dos nins es barallen per un objecte arribem els adults l’agafem i el donem a un o l’altre, hauríem de fer reflexionar als infants que amb aquest objecte poden gaudir els dos treballant en equip.




3.- DESCOBRINT LA CARABASSA


Aquesta experiència hem recorda al que visc dia a dia a l’aula dels nadons on estic realitzant les meves pràctiques. Ja que al llarg d’aquests mesos he pogut observar com els infants  passen de gatejar a començar a fer les seves primeres passes sense l’ajuda de l’adult o comencen a desplaçar-se per la classe arrossegant-se. 


De la mateixa manera que ens transmet l’Eva, jo quan puc observar un avenç d’aquets infants gaudeixo molt, a més sento una satisfacció molt gran.

He de dir que hem sento privilegiada de poder observar i compartir amb aquests infants els seus “triomfs”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario