martes, 16 de abril de 2013

LA JORNADA A LA CLASSE DELS OSSETS

La classe dels ossets és l'aula dels nadons, on hi ha infants entre 5 i 12 mesos d'edat. Està composta per 10 nens i nenes que encara molts d'ells estan en el periode d'adaptació, per això el que treballem són les rutines.

La jornada està distribuida de la següent manera.

A les 08:00h del mati el centre obri les portes, i fins les 09:00h és l'escola matinera. Tots els infants que hi acudeixen estan amb una educadora i conviuen tots en un mateix espai com és l'aula i el pati.

Entre les 09:00h i les 09:30h arriben la resta de les educadores i els infants ja acudeixen a les seves respectives aules, en aquest cas els nadons van a la classe dels ossets.

Des de les 09:00h fins les 10:00h és l'arribada dels infants, mentre la resta d'aquests fa joc lliure amb un material amb concret que cada dia varia, com és per exemple: la panera dels tresors, animals, aliments, musicals, etc.
Seguidament, a les 10:00h fins les 11:30h és l'estona de dormir. Els infants que no dormen o que es van despertant surten al pati, on hi ha material com pilotes, un tobogan, joguines que incentiven el moviement de l'infant.

A les 11:30h, es treu la catifa on hi ha els gots de cada infant i beuen tots junts aigüa. Seguidament, disposem a canviar els bolquers de cada infant i possar-lis la bata per dinar.

Seguidament, cinq minuts abans de les 12:00h es prepara el menjador per quan arriba el menjar. Encara que aquests infants no mengen tot sols si que es fomenta que desenvolupin autonomia perquè puguin utilitzar els estris per menjar, danant-lis una cullera a cadascun, que molts d'ells ja imiten el moviment per dur-la fins la boca. A més, també s'ensenya a introduir diferents tipus d'aliments.

A mesura que van acaban tornen a beure i ens dirigim al lavabo per rentar les mans i la cara.

Desprès, de 12:45h fins les 13:10h fan joc lliure amb un altre material diferent del que hi havia abans, a més l'aula està oberta perquè els infants puguin jugar tant dins l'aula com al pati.

A partir de les 13:10h comencem a recollir el material del pati i els infants entren tots a l'aula. A continuació, es recull l'aula mentre es va fent els canvis de bolquers i es possen les sabates per així, estar preparats a les 13:30h que és la sortida. Els nadons que fan la migdiada al centre es queden a l'aula i la resta són traslladadats a una altra aula, on fan la sortida conjuntament amb els infants de 1 i 2 anys.

Finalment, vull afegir que en diferents moments de la jornada es canten cançons i quasi totes les rutines van introduïdes amb una, com és per exemple l'hora de l'arribada i del acomiadament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario