martes, 16 de abril de 2013

COMPARACIÓ DE JORNADA



Per poder comparar la meva jornada ho havia de fer amb un company que també estigues cursant les seves pràctiques a l’aula dels nadons. 

El meu company Jose, de la mateixa manera que jo, està amb infants de 0 a 1 any d’edat, però a l’escoleta de Ses Paises a Sant Antoni de Portmany. 

Per tant, compararé la jornada dels nadons del Centre de Mafalda (els Ossets) amb els nadons de l’escoleta de Ses Païses ( els Peixets).

Mes o menys les jornades són molt semblants inclòs l’horari. Les diferencies que hi trobo són que els infants de Ses Paises esmorzen a l’aula i els hi proporciona el centre, mentre que a Mafalda només esmorzen els infants que arriben al centre a primera hora del mati, si arriben a partir de les 09:00 hores són els pares els que han de portar el seu esmorzar, he de dir que la majoria d’ells ja hi venen de casa.

Un altre diferencia és que al centre on curso les pràctiques els nadons dinen a les dotze mentre que a l’altre comencen a les 12:30 hores. D’aquesta manera quan arriben els pares, els infants ja han acabat els seu dinar i ja estan canviats de bolquers i preparats perquè els pares els passin a recollir. Cosa que començant més tard, fa que molts de cops els pares encara trobin als seus fills dinant.

Per altra banda, els Peixets si realitzen activitats programades mentre que els Ossets per la situació que es viu a l’aula, que hi ha molts d’infants que encara estan en període d’adaptació, només es treballen les rutines i es realitza joc lliure amb diferents tipus de material. Però, a partir de maig els Ossets començaran a realitzar també activitats programades.

Per acabar amb aquesta comparació de jornades, un aspecte que trobo molt millor a ses Paises és que els nadons no han d’anar canviant de classe ni per l’entrada al mati ni a la sortida, penso que a Mafalda s’haurien de plantejar aquest aspecte, ja que molts de cops crea confusions i desordre a les famílies i no saben molt be a quina classe han de dirigir-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario