1.- Canvi de bolquers
Aquesta bona pràctica ens la presenta Iratxe. A la classe on ella està cursant les pràctiques són els propis infants que quan senten la necessitat de canviar els bolquers o be les mestres els avisen, aquets s’acosten i pugen a l’escala que hi ha per arribar al canviador.
Penso que és una molt bona practica ja que presenta als infants com un individu actiu en la construcció del seu propi aprenentatge. A més, fomenten l’autonomia i la llibertat de moviment.
Ja que a molts de centres el moment de canvis de bolquers és “automatitzat” , es a dir, l’adult és el que agafa l’infant el canvia i el torna a deixar al lloc que estava sense que el nen pugui participar d’aquest moment tant íntim i important per a ell.
2.- Tallers per les famílies
Aquesta bona pràctica és la que destaca Isa Reus Luque al seu blog. Crec que és força interessant ja que a través d’aquestes activitats, que també són les pròpies famílies les que les elegeixen, es poden crear vincles i reforçar-los entre tota la comunitat educativa.
A més, a través d’aquests tallers les famílies es coneixen i interaccionen entre elles fent que es vagin integrant, però com també ha dit la companya potser que no totes les famílies es sentin integrades perquè hi ha moltes que no parlen el mateix idioma.
Encara que això sembli un handicap penso que és molt bona la pràctica per fomentar la col·laboració de les famílies en el procés educatiu dels seus fills.
3.- Rentar-se les dents
Aquesta és la bona pràctica que la meva companya Tànit presenta al seu blog. Crec que és molt important que des de ben petits donem valor en aquest aspecte de cura personal.
A més, introduir aquest hàbit d’higiene fomenta l’autonomia dels infants.
Per altra banda, és una pràctica que els pares la troben molt positiva per tant pot tenir una continuïtat a casa.